Historie

2016

Het A-Eskwadraat bestuur “Even Serieus” (2016 – 2017) heeft het beleidspunt “Wij willen een groep oprichten die de mogelijkheden van een alumnivereniging onderzoekt”. Een dergelijk beleidspunt stond bij meer A-Eskwadraat besturen op de agenda, maar telkens zonder veel resultaat.

“Even Serieus” heeft dit keer wel doorgezet en heeft in oktober 2016 de ‘AlumniVereniging Groep” (AVG) opgericht. De taak van deze groep was onderzoeken of een alumnivereniging voor A-Eskwadraat haalbaar en wenselijk is. In het AVG Rapport 9 feb 2017 wat de AVG op de Algemene Vergadering van A-Eskwadraat  van 21 februari 2017 heeft gepresenteerd, staat de conclusie. Goed nieuws, dit bleek inderdaad haalbaar en wenselijk!

2017 & 2018

Met de zegening van A-Eskwadraat (en wat financiële middelen) werd er een bestuur gezocht. Harm, Gijs, Kyo en Carolien gingen in de zomer van 2017 enthousiast aan de slag. Op 17 november was het moment daar, de eerste activiteit van A.V. Roots: een informele borrel in Café Otje! Er werd besloten eerst het idee van de vereniging in de praktijk uit te testen, voordat allerlei officiële dingen werden geregeld. Er was dus nog geen rekening en inschrijving bij de KVK.

4 tot 5 keer per jaar werd er een borrel georganiseerd, vaak zonder specifiek thema, maar bijvoorbeld wel met een pubquiz of barbecue erbij. Deze activiteiten werden goed bezocht door soms wel 30 mensen. Halverwege 2018 werd Jori erbij gehaald als extra bestuurslid.

2019

Op 1 januari 2019 is de Alumnivereniging dan eindelijk officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Om dit groots te vieren werd er op 8 maart 2019 met gegeten, gebowld en geborreld bij Bison Bowlinghet tijdens het ‘A.V. Roots oprichtingsdiner’. Dit was ook de datum dat de vereniging (naast het bestuur) haar eerste leden mocht verwelkomen. Via een digitaal inschrijfformulier wat op de avond goed gepromoot werd hebben 20 nieuwe leden zich aangemeld.

Ook in de rest van 2019 zijn er borrels en activiteiten georganiseerd, al was het lastig om het deelnemers-interesse-niveau hoog te houden. Desalniettemin was dit een zeer geslaagd jaar voor de jonge vereniging.

2020 & 2021

De rampjaren als gevolg van de coronapandemie. Tijdens deze pandemie is de vereniging in een winterslaap terecht gekomen. Wel kwam het bestuur af en toe nog (digitaal) bij elkaar om te kijken of er niet toch wat te doen was met A.V. Roots.

2022

Op de A-Eskwadraat reünie van 11 juni 2022 werd tijdens de afsluitborrel een oproep gedaan voor nieuwe A.V. Roots bestuursleden. Niet geheel nuchter ontstond er een wild idee van een een aantal aanwezigen. Eigenlijk binnen 10 minuten na de oproep waren er 6(!) nieuwe bestuursleden gevonden.

In een rap tempo werd er begonnen aan de wederopbouw van de vereniging. Gerwin, Joren, Marc, Maud, Michael en Remco begonnen vol ambitie hun bestuur, met als eerste activiteit een Jeu de Boule-borrel bij Jeu op 7 oktober.

2023

Het enthousiasme blijft erin, het bereik wordt groter en de activiteiten blijven komen. Niet alles is een grote hit, maar daar leer je als bestuur ook van. Wat het jaar nog meer brengt, daar moeten we achter komen. Help jij mee met het vormen van de geschiedenis van A.V. Roots? Kom naar onze volgende activiteit!